Diane den Dunnen-Nout

Maatschappij

Nevenfuncties

Maatschappelijke invulling naast de accountancy (deel 3)

Met trots presenteren wij de nieuwe woensdag editie! Dit is inmiddels deel 3 (lees deel 1 hier en deel 2 daar) van deze serie. In het kader van het huidige thema maatschappij willen wij verschillende accountants (in spe) een podium bieden voor hun verschillende nevenactiviteiten. Veel accountants vervullen naast hun maatschappelijk beroep ook een andere rol binnen de maatschappij. Deze week geven we het woord aan Diane den Dunnen-Nout.

‘Juist als je jong bent, kun je invloed uitoefenen’

Door Diane den Dunnen-Nout, Registeraccountant bij New Vision, Bestuurslid NBA Young Profs, Corrector Financial Auditing en Referaatbegeleider

Vanaf 2015 ben ik bestuurslid van de NBA Young Profs. De NBA Young Profs is het netwerk waar jonge accountants met elkaar ervaringen delen, hun mening uiten en bijdragen aan de ontwikkeling van onze opleiding en ons beroep.

Als kerngroeplid Financial Auditing en referaatbegeleider ben ik actief bij Nyenrode, want ik wil graag bijdragen aan de opleiding van toekomstige accountants. Daarnaast ben ik commissaris bij een kleine zorginstelling, erg leerzaam om een toezichthoudende rol te vervullen.

In nevenfuncties krijg je te maken met ‘politieke’ situaties. Dat was in het begin wennen, maar ik heb geleerd dat door mezelf te zijn, persoonlijke visie toe te lichten, bij mijn standpunt te blijven en opbouwende kritiek te geven er altijd naar je boodschap wordt geluisterd. Ik ben altijd gericht op het halen van deadlines. Als bestuurslid heb ik geleerd om blij te zijn met kleine stappen vooruit.

Juist als je jong bent kan je invloed uitoefenen doordat je een frisse blik op zaken hebt en door te zeggen wat je ziet. Er is in het beroep een grote behoefte aan jonge accountants die trots zijn op hun beroep en willen meedenken over de toekomst van het beroep!

Door in gesprek te gaan met veel stakeholders, kijk je over ‘kantoormuren’ heen en dat geeft een brede blik op het beroep en je leert om belangen van anderen in te schatten. Besef altijd dat je als accountant ook een maatschappelijke functie hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *