Abel Apelyan

Maatschappij

Nevenfuncties

Maatschappelijke invulling naast de accountancy (deel 2)

Met trots presenteren wij de nieuwe woensdag editie! Dit is inmiddels deel 2 (lees deel 1 hier) van deze serie. In het kader van het huidige thema maatschappij willen wij verschillende accountants (in spe) een podium bieden voor hun verschillende nevenactiviteiten. Veel accountants vervullen naast hun maatschappelijk beroep ook een andere rol binnen de maatschappij. Deze week geven we het woord aan Abel Apelyan.

‘Stap uit je comfortzone’

Door Abel Apelyan, Trainee Audit bij KPMG en voorzitter Vereniging van Accountancy Studenten

Mijn naam is Abel Apelyan, masterstudent Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit, werkzaam bij een big-4 accountantsorganisatie en sinds september 2018 voorzitter van de Vereniging van Accountancy Studenten (de VAS). De VAS behartigt de belangen van accountancystudenten aan Nyenrode sinds 1971. Het bestuur bestaat uit zes bestuursleden en daarnaast hebben we een aantal commissies met in totaal ongeveer 12 commissieleden. Met veel plezier bekleed ik de functie van voorzitter inmiddels al bijna 9 maanden. Voordat ik de stap maakte naar het voorzitterschap, was ik actief betrokken binnen de activiteitencommissie van de VAS.

Als voorzitter heb ik de afgelopen 9 maanden veel interessante dingen mogen doen. Naast het actief betrokken zijn bij de organisatie van de verschillende activiteiten die wij jaarlijks als vereniging organiseren (bijv. het zeilweekend, de ladies & gents night, de citytrip etc.) en de algemene verantwoordelijkheden die je hebt als voorzitter, ben ik zelf ook verantwoordelijk geweest voor het organiseren van een aantal bijeenkomsten. Zo heb ik november 2018 een etiquette-cursus mogen organiseren in samenwerking met een etiquette-expert. Ik ben namelijk van mening dat het kennen van de etiquette je zal helpen in de omgang in het dagelijks leven. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke interessant om te luisteren naar iemand die vol passie vertelt over kleding, tafelen, handen schudden en nog veel meer etiquette-gerelateerde zaken.

Daarnaast heb ik in maart 2019 een ‘college-tour’ avond georganiseerd met Gerben Everts, bestuurslid bij de AFM en verantwoordelijk voor het toezicht op accountantsorganisaties. Deze avond stond de toekomst van ons beroep en de rol van de AFM hierbij centraal. Het doel van de avond was om elkaar nieuwe inzichten te verschaffen en stof tot nadenken mee te geven om zo een bijdrage te leveren aan een duurzame oplossing voor de sector. Het klinkt misschien ambitieus, maar wij – jonge accountancystudenten – zijn de toekomst die het mandaat moet terugverdienen om te fungeren als vertrouwenspersoon van het maatschappelijk verkeer.

Ik kan iedereen adviseren een nevenfunctie te bekleden naast zijn studie en/of baan. Het helpt je om nieuwe mensen te leren kennen, uit je comfortzone te stappen, je horizon te verbreden en boven alles – veel plezier te maken! Het klinkt misschien een beetje raar, maar het bezig zijn met de vereniging is voor mij een soort ontspanning waar ik veel energie uithaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *