Ciaran Robbins

Zelfontwikkeling

Artikel

Quarantaine Cooking with Ciaran

Voor mij begon de corona hectiek in Gurgaon, India. Ik was daar vanaf januari 2020 vanuit mijn werkgever om gedurende 6 maanden een bijdrage te leveren aan onze offshore collega’s in de vorm van coaching en kwaliteit. Een geweldige ervaring! De cultuur, de mensen, de eindeloze bezienswaardigheden en zo nu en dan het eten (niet te veel, best zwaar op de maag) overtroffen veruit mijn verwachtingen en zorgden ervoor dat de eerste maanden aan me voorbij vlogen. Toen kwam maart 2020…. Minister-president Narendra Modi kondigde, om tijdig in te kunnen spelen op de mogelijke gevaren van COVID-19, een testdag lockdown aan. Een volledige lockdown voor één dag. Alles behalve de supermarkt werd gesloten. Overigens was de supermarkt ook de enige reden dat je je buiten je eigen woning mocht begeven.

De testdag beviel zo goed dat werd besloten om de lockdown direct met 21 dagen te verlengen. Dit bracht veel complicaties met zich mee vanwege het feit dat niemand zich hierop had kunnen voorbereiden. In vergelijking met een groot deel van de Indiase bevolking was de lockdown voor mij minder ingrijpend. Ik kon natuurlijk niet meer optimaal genieten van de volledige India ervaring, maar hoefde me geen zorgen te maken om de weg naar mijn dorp te vinden vanuit de grote stad. Voor sommige arbeiders betekende dit wel honderden kilometers lopen.

De grootste verandering voor mij had betrekking op mijn dagelijkse voeding. Ik werkte in een zogeheten ‘Cyber Hub’, een plek met een ruim aanbod aan Westerse en Indiase zaakjes. Ontbijten, lunchen, dineren & een gezellig drankje kon er altijd heel goed! Ik moet zeggen dat ik hierdoor zelden een voet in de keuken van mijn appartement had gezet. Niet omdat ik dat niet leuk vond, maar omdat het aanbod lekker eten immens was. Daar kwam natuurlijk snel verandering in. Mijn liefde voor eten is namelijk erg groot, ik word ook oprecht gelukkig van een goed gerecht en doe soms zelfs een dansje als de smaken de juiste snaar raken.

Koken is iets wat mij van jongs af aan altijd al heeft geïntrigeerd, maar tegelijkertijd iets wat ik zo nu en dan op een verdwaalde zondag kon bewerkstelligen. De lockdown bracht hier verandering in. Ik had nu de tijd om iedere dag te koken en stiekem was er geeneens een andere optie. Er waren vanuit mijn werkgever ook een aantal andere gedetacheerden uit bijvoorbeeld Australië, Engeland en de Kanaaleilanden. Al snel veranderde mijn appartement in een eetgelegenheid voor mijn collega’s. Of ze het lekker vonden of te lui waren om zelf te koken, laat ik in het midden.

In India moest ik ook vaak creatief zijn met de gerechten die ik maakte. Zo zijn niet alle ingrediënten die wij in het Westen hebben beschikbaar en is bijvoorbeeld rundvlees vanwege het hindoeïsme verboden. In India zijn er ook aanzienlijk veel vegetariërs. Ik genoot enorm van de verschillende vegetarische gerechten in restaurants en heb deze dan ook vaak nagebootst gedurende de lockdown. Eén van mijn persoonlijke, minder gezonde, favorieten heet ‘Honey Chilli Potato’. Dit zijn Franse frietjes gewokt met chilipeper, bosui en paprika om vervolgens doordrenkt te worden met een zoet pittige saus. Naast de Indiase (vegetarische) gerechten heb ik ook een hoop andere gerechten geleerd gedurende de lockdown. Ik probeerde authentieke gerechten te leren van de andere gedetacheerden uit hun land van herkomst. Inmiddels maak ik dus een heerlijke Libanese tabouleh, Britse Shepherd’s pie en Italiaanse risotto.

Na een kleine 2 maanden lockdown besloot ik terug te vliegen naar Nederland. Het zag er niet naar uit dat de maatregelen voor het eind van mijn avontuur versoepeld zouden worden en ik wilde het risico vermijden vast komen te zitten in India. Terug in Nederland heb ik het koken voortgezet en besloot ik dit te gaan posten op mijn persoonlijke Instagram pagina. Ik postte iedere dag mijn zelfgemaakte ontbijt, lunch en diner. Tot mijn verbazing kreeg ik hier talloze positieve reacties op, verzoeken om recepten en zo nu en dan zelfs mensen die zichzelf uitnodigden om bij mij thuis te komen eten! Je kan je voorstellen dat ik hier selectief in ben geweest ;). Momenteel kook ik nog altijd heel vaak en haal ik er erg veel plezier uit. Ik zoek ook nog veelvuldig naar nieuwe recepten om meer te proeven en te leren. De huidige crisis heeft natuurlijk enorm veel nadelen, maar ik ben blij dat ik weer nieuw leven heb kunnen blazen in hetgeen mij altijd al heeft geïntrigeerd: koken. Daarnaast ben ik nog single en gezien de horeca, en met name discotheken, gesloten zijn moet je creatief zijn om onder de aandacht te komen, tinder is ook zo 2012….

Buon appetito!

Ciaran

Zie hier een impressie van de overheerlijke creaties van Ciaran:

Voor het plaatsen van reacties, hou graag rekening met onze spelregels.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *