Jeffrey Liu

Column

Goede voornemens: Stoppen met examenfraude

Het is tijd voor onze goede voornemens. 2024 wordt hét jaar waarin we ons hier wel een keer aan gaan houden. Mijn goede voornemen is om mijn telefoon wat vaker weg te leggen. Maar mijn belangrijkste goede voornemen is ervoor te zorgen dat ik mijn goede voornemen ook zal nakomen. Samen met een vriendin leggen we dit jaar geld in een pot, voor iedere dag waarin we teveel schermtijd hebben. Ben ik over een paar maanden blut, dan weet u waarom.

Recent vroeg ik een studiegenoot wat haar goede voornemens voor 2024 waren. Ze kon het alleen niet erg waarderen. Dat lag misschien aan de manier waarop ik haar vroeg: “Ga je stoppen met examenfraude?”*

De “spiekende accountant” kwam afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws. Blijkbaar is niets menselijks ons vreemd. Echter, hoge werk- en budgetdruk binnen de sector zouden ertoe leiden dat het individu bochten gaat afsnijden. We moeten, volgens de Kwartiermakers, niet alleen focussen op de rotte appels, maar ook naar de mand kijken.

Dus: Het goede voornemen van de accountant? Stoppen met examenfraude. Maar het belangrijkste goede voornemen zou van de gehele sector moeten zijn: ervoor zorgen dat de accountant zijn goede voornemen zal nakomen.

* Uiteraard is de vraag zonder enige aanleiding, anders dan mijn kinderlijke humor.

Deze column is bedoeld als luchtige en speelse reflectie op de actuele ontwikkelingen in het accountantsberoep. Reageren? Graag! Maar houd rekening met de spelregels.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *