Jasmijn de Vries

Tip van de redactie

Tip van de redactie – Follow the Money

In de rubriek tip van de redactie zullen wij, als redactie, jullie periodiek voorzien van tips in de breedste zin van het woord, waarvan wij denken dat ze relevant zijn voor jullie als lezers. Na de vorige tip van de redactie over de documentaire van “De Zaak Schaap – fraude bij de landsadvocaat”, hebben wij voor de enthousiaste financial, die zijn werk niet kan loslaten, een andere tip om te bingewatchen in de aankomende donkere wintermaanden.

Mijn tip is een Deense misdaaddrama, genaamd “Follow the Money”. In de serie vindt de Deense politie een lijk bij een windmolenpark. Tijdens het onderzoek stuit de rechercheur op verdachte financiële ontwikkelingen bij een (groen)energiebedrijf. De eigenaar van het energiebedrijf neemt de lieftallige advocaat Claudia mee in zijn leugens nadat zij de fraude heeft ontdekt en samen raken ze nog verder verstrikt in de leugens, corruptie en fraude.

Afgelopen september werd bekend dat Donald Trump voor miljoenen fraude heeft gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dit deed hij door de waarde van het onroerend goed te verhogen door financiële verklaringen te laten vervalsen. Op deze manier deed hij de bezittingen van het bedrijf verhogen en kon hij betere vastgoedpremies en rentepercentages krijgen.

De zaak Trump komt overeen met de fraude die wordt gepleegd bij het energiebedrijf in de serie. Hier vervalst de interne jurist namelijk de financiële verklaringen om de windmolenparken in waarde te verhogen. Met als doel om investeerders aan te trekken. Dat de fraude nauw aansluit bij de recent gepleegde fraude door Trump maakt de serie uiterst actueel en interessant.

De serie bestaat uit drie seizoenen met elk 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Op dit moment is de serie helaas niet meer te zien op Netflix, maar wij hebben de hoop dat de serie terug zal keren naar Netflix. De serie kan bekeken worden op het platform van NLZIET.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *