Rick Voogd

Tip van de redactie

Tip van de redactie – De kunst van het meebewegen

In de rubriek tip van de redactie zullen wij, als redactie, jullie periodiek voorzien van tips in de breedste zin van het woord. Dit zijn tips waarvan wij denken dat ze relevant zijn voor jullie als lezers. Na de vorige bingewatch tip van de redactie over de serie ‘Follow the Money’, hebben wij deze keer een leestip voor de weetgrage accountant (in spe).

De tip
Mijn tip voor jullie is het boek ‘De kunst van het meebewegen’ van Rienk Stuive & Rene van der Heijden. Voor krap twee tientjes kan jij jezelf verrijken met alle informatie die je nodig hebt om de ongeschreven wetten en regels van organisaties te doorgronden. Dit boek, dat zichzelf prijst als ‘het handorakel voor de ongeschreven wetten en regels in organisaties’, is een must-read voor eenieder die deze kantoorwetten op een constructieve manier voor zich wil laten werken.

Waarom is dit boek interessant?
Wie zijn pijlen heeft gericht op een florissante carrière doet er goed aan om zich te verdiepen in de wereld van ongeschreven wetten en regels van organisaties. In een sociale werkomgeving zijn deze ongeschreven wetten en regels namelijk onontkoombaar. Rienk en Rene nemen je aan de hand van 200 (hoogstwaarschijnlijk) herkenbare en verrassende situaties mee in de complexe wereld van de ongeschreven kantoorwetten. Laat je vermaken, verleiden en verrassen terwijl je stap voor stap door het ogenschijnlijk ontastbare doolhof van ongeschreven wetten en regels van organisaties wordt geleid. Wil jij bijvoorbeeld weten hoe je mensen voor je kan winnen, waarom je nooit als eerste weg moet gaan en waarom het niet loont om aardig te zijn? Dan is dit boek absoluut een must-read voor jou!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *