Charlene Liem

Cultuur

Opinie

Spannende start

Vol met (gezonde) spanning, zat ik op 1 september 2020 achter mijn laptop. De introductieweken van Deloitte waren begonnen. Helaas niet fysiek, maar via Zoom. Naast dat wij in deze weken klaargestoomd werden voor het echte werk, was er ook genoeg tijd voor leuke virtuele “uitjes”, denk aan een pubquiz of discobingo. Het vroeg om een nieuwe manier van organiseren, wat naast de uitdagingen ook heeft geleid tot mooie creatieve oplossingen.

Na deze twee weken was het echt tijd om aan de slag te gaan. Wederom zat ik vol met spanning achter mijn laptop. Hoe is het team? Wat ga ik allemaal doen? Ondanks dat mijn studie ervoor heeft gezorgd dat de benodigde kennis om te beginnen er is / zou moeten zijn, vond ik het toch wel erg spannend. Wat als er toch blijkt dat ik niet genoeg kennis heb? Achteraf, viel dit gelukkig mee. De persoonlijke begeleiding door middel van een buddy en coach zorgt ervoor dat je je al snel op je plek voelt. Ook de andere collega’s weten dat je net begint en houden daar dan ook genoeg rekening mee. Het viel mij op hoe geduldig iedereen was en daarom ook echt de tijd namen om alles grondig uit te leggen.

De interimfase was een interessante fase om mee te beginnen. Bijna elke twee weken mochten wij voor een andere klant aan de slag. Zo heb ik bij verschillende gesprekken aan mogen haken en vele verschillende processen door kunnen lopen. Vele klantgesprekken en dossiers later, was het einde van de interimfase, en daarmee ook het einde van 2020, in zicht. Een nieuw avontuur begon. Avontuurlijk voelde het dan ook zeker, aangezien wij na een aantal maanden thuis te hebben gewerkt, eindelijk een keer naar buiten mochten om te inventariseren. Weer een keer vroeg uit bed, de auto instappen en naar de klant rijden, dat is wat natuurlijk bij het vak hoort. En niet te vergeten, je collega voor het eerst ontmoeten zonder dat er een beeldscherm tussen zit. Het voelde dan ook elke keer als een geslaagd dagje uit. Momenteel zitten wij natuurlijk nog in de drukste periode van het jaar en tot nu toe heeft dit voor zowel stress momenten als voor creatieve momenten gezorgd. Door het thuiswerken kan het al gauw lijken dat je er alleen voor staat, echter kan dit door verschillende creatieve ideeën worden opgelost, zoals het werken in een virtuele huiskamer en wat energie opleverende spellen zoals: scribbl, nieuwe/verschillende versies van snake, of aangezien we voorlopig toch nog niet op vakantie kunnen, virtualvacation.

Als ik terugblik naar de afgelopen 6 maanden, is de tijd ondanks de situatie erg snel voorbijgevlogen. Elke dag heb ik wel iets nieuws mogen leren. Ik kijk er dan ook zeker naar uit om nog veel te mogen doen en leren in de toekomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *