Robin Roelofsen

Maatschappij

Self-isolation diary

SELF-ISOLATION DIARY PART 2

Deze week vervolgen we onze mini-serie op The Accountables, namelijk ‘Self-isolation diary’. Voor week 2 geven we het woord aan Robin Roelofsen.

Lief dagboek,

De vierde week is aangebroken. Sporten, studeren en werken op dezelfde 10m2 beginnen nu langzaam zijn tol te eisen. Je zoekt een plek beneden, maar daar begin je na een halve dag te beseffen dat dat je ook niet helpt. Je mist wat. Al snel besef je het je: je collega’s. De mensen waar je lange dagen mee optrekt, veel van mag opsteken en mee kan lachen door de dag heen. Het persoonlijke contact, de reden dat je dit beroep hebt gekozen, is in één keer weggesneden door de verschrikkelijkheid die COVID-19 heet. Voorlopig kun je dit alleen nog maar doen door middel van een belletje of een videogesprek.

Als eerstejaars vallen de huidige maatregelen behoorlijk zwaar. Daar waar normaal iets binnen een aantal minuten kan worden geregeld via een rechtstreekse vraag, is nu vaak een belletje van 15 tot 30 minuten benodigd om tot het gewenste resultaat te komen. Daarmee besef ik mij wat de senior laag boven mij wel niet doorgaat om dit alles uit te leggen en tevens hun eigen werkzaamheden te verrichten, petje af!

Toch valt het mij op hoe snel we in tijden als deze hebben kunnen schakelen. Van volledig bij de klant aanwezig, naar iedereen thuiswerken. Ook dit bevestigt voor mij maar weer eens in wat voor een divers beroep we ons bevinden en dat veranderingen, ondanks de verschillende rapporten, toch snel kunnen plaatsvinden.

Mijn hobby’s zijn compleet weggevallen. Concerten bezoeken, sporten in de sportschool, verschillende keren per maand uiteten, het staat momenteel allemaal even stil, maar dat hebben we ervoor over. Sporten kan ik thuis en veel livesets van verschillende artiesten draaien en eens iets anders bereiden dan de standaard AGV-maaltijd doen al wonderen!

Mocht je nog goede tips hebben om de concentratie te bewaken, laat mij dat gerust weten. Na de lunch heb ik behoorlijk moeite om mijzelf gefocused te binden aan de werkzaamheden.

Als laatste wil ik meegeven: geniet van het zonnige paasweekend in aangepaste vorm. Houd die 1.5 meter afstand en geef wat extra aandacht aan je naasten in deze bizarre tijden. Alleen samen komen we uit deze crisis.

Graag wil ik nog aanhalen dat wij op dit platform elke vrijdag content plaatsen door accountancy studenten, voor accountancy studenten. Vergeet ons niet te volgen op LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze nieuwste artikelen, interviews en opinies.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *