Mariëlle Pronk

Maatschappij

Self-isolation diary

SELF-ISOLATION DIARY PART 4

Deze week vervolgen we onze mini-serie op The Accountables, namelijk ‘Self-isolation diary’. Voor week 5 geven we het woord aan Mariëlle Pronk.

Afgelopen week was het koningsdag, waar ik normaal met vriendinnen de binnenstad in zou gaan de avond ervoor om dit te vieren waren we nu thuis via Facetime met elkaar aan het bellen. Koningsdag zelf was omgedoopt tot woningsdag waarbij het thuisblijven werd aangemoedigd. In andere jaren ging ik samen met mijn familie naar de rommelmarkt toe om te kijken of nog leuke dingen gekocht konden worden voor in onze huizen. Dat was dit jaar toch anders. Nu heb ik de dag doorgebracht met mijn vriend thuis.

Uiteraard heb ik het gemist om te kunnen genieten van de zon op het koningsdagfestival. Hiernaast mis ik zeker ook het uiteten met vriendinnen, het sporten en het snel even winkelen. Hierin tegen begin ik steeds meer te wennen aan de huidige situatie, waar we normaal naar de Italiaan toe gingen bestellen we nu een pizza die we vervolgens laten bezorgen en maken we het thuis gezellig. Het winkelen doen we nu online en als de kleding bezorgd is sturen we foto’s door. De grootste verandering die ik merk is dat we meer rekening met elkaar houden, we bellen elkaar meer en zoeken elkaar daardoor toch meer op.

Periodieke calls met het team om de werkzaamheden af te stemmen blijven de bezigheid van de dag. In plaats van een dagelijkse stand up sessie doen we deze nu digitaal. Schermen delen wordt nu gebruikelijk in plaats van even snel meekijken met je collega bij een vraag. Dit benadrukt voor mij weer hoe flexibel we kunnen zijn, we passen ons wekelijks aan op de situatie en proberen met het team tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

De komende periode hebben we verschillende vrije dagen: bevrijdingsdag, hemelvaart en pinksteren. Normaal gingen we dan naar festivals of een familieweekend weg. Nu gaan we dit in aangepaste vorm doen, maar we maken er als nog een zo leuk mogelijke periode van.

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met de uitdagingen die het COVID-19 virus met zich meebrengt. Indien je een leuke nieuwe hobby hebt gevonden doordat je veel vrije tijd hebt of indien je een interessant artikel wil schrijven voor The Accountables in deze tijd, neem gerust contact met de redactie op!

Veel sterkte en gezondheid toegewenst in deze tijd. Samen komen wij sterker uit de crisis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *