Ewout van Diemen

Maatschappij

Self-isolation diary

SELF-ISOLATION DIARY PART 4

Deze week vervolgen we onze mini-serie op The Accountables, namelijk ‘Self-isolation diary’. Voor week 4 geven we het woord aan Ewout van Diemen.

Dinsdag 21 april zat ik op de bank te kijken naar de persconferentie over de coronamaatregelen. Vooraf had ik het er nog met mijn huisgenoten over gehad: gaan de regels versoepeld worden of blijven wij nog een tijdje binnen zitten. Conclusie: maatregelen worden met 3 weken verlengt tot en met 20 mei 2020.

Begin februari waren twee vrienden en ik verhuisd naar een nieuwe woning. Net toen wij met zijn drieën gewend raakten aan de “oude” manier van werken, kwam het bericht van de intelligente lockdown. Sinds de gestelde maatregelen zitten wij bij elkaar en komen naar buiten om een luchtje te scheppen of de nodige boodschappen te doen. Het voordeel is dat wij elkaar in de afgelopen twee maanden goed hebben leren kennen, zowel positief als negatief!

Waar ik in het begin veel moeite mee had, was het behouden van het ritme: Geen reistijd meer, geen ingebouwde pauzes, niet de gezellige gesprekken met collega’s, niet even snel iets snel af kunnen stemmen met collega’s. Dit heeft mij wel doen leren om structuur aan te brengen in mijn dag en om over goede oplossingen na te denken. Persoonlijke leerpunten die ik mee ga nemen als de lockdown wordt opgeheven.

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met de uitdagingen die het COVID-19 virus met zich meebrengt. Indien je een leuke nieuwe hobby hebt gevonden doordat je veel vrije tijd hebt of indien je een interessant artikel wil schrijven voor The Accountables in deze tijd, neem gerust contact met de redactie op!

Veel sterkte en gezondheid toegewenst in deze tijd. Samen komen wij sterker uit de crisis!

Ewout

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *