Maxime Asjes

Maatschappij

Nevenfuncties

Maatschappelijke invulling naast de accountancy (deel 4)

Dit is inmiddels deel vier van de woensdag-serie! In het kader van het huidige thema maatschappij willen wij verschillende accountants (in spe) een podium bieden voor hun verschillende nevenactiviteiten. Veel accountants vervullen naast hun maatschappelijk beroep ook een andere rol binnen de maatschappij. Deze week geven we het woord aan Maxime Asjes.

‘Kwaliteit reikt tot in de diepste wortels van de organisatie’ 

Door Maxime Asjes, Junior manager Audit bij Deloitte en lid Young Audit Board binnen Deloitte 

Mijn naam is Maxime Asjes en samen met vier collega’s van Deloitte vervul ik de rol van de Young Audit Board binnen Deloitte. Wij vormen de brug tussen de beleidsbepalers van de kwaliteitsagenda, diverse stakeholders en onze Young Professionals. Deze brugfunctie vullen wij in met verschillende initiatieven, waaronder roadshows (om input op te halen bij Young Professionals over verschillende onderwerpen), inspirerende events (in college-tour setting met spraakmakende gasten), update letters en meetings met stakeholders (zoals het MT Audit en de RvC). Ook proberen wij de visie van Young Professionals op goede wijze te vertalen in actuele topics, zoals input voor de Commissie Toekomst Accountancy (CTA).

Binnen de nevenfunctie in de Young Audit Board heb ik meer geleerd van de organisatie achter het dagelijkse audit-werk. Het bewustzijn van onze maatschappelijke rol/belang en het belang van kwaliteit reikt tot in de diepste wortels van de organisatie. Daar ben ik me nog meer bewust van geworden en daar kan je (als Young Professional) trots op zijn. Wel blijken er verschillende belangen te zijn op diverse niveaus. Het is heel leerzaam om met de stakeholders over deze verschillende belangen en visies het gesprek aan te gaan.

Leerzaam is ook het contact met de verschillende generaties binnen onze organisatie en binnen ons vak. Door het (in beginsel) voorzichtige karakter van accountants blijkt onze toekomstbestendigheid een enorme uitdaging, die dagelijks op de agenda staat van vele beleidsbepalers. Daarnaast heeft mijn netwerk zich enorm uitgebreid, waarbij vele lijntjes binnen de organisatie ineens aanzienlijk korter zijn (met een positief effect op het plezier in het werk, de kwaliteit van het werk en het teamgevoel van ‘Deloitte – As One’). Tevens heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van verscheidene soft skills, waaronder projectmanagement, en heb ik nu een kritischer houding, en niet alleen ten aanzien van de jaarrekening. Ook dit maakt een dergelijke nevenfunctie een fantastische kans!

Er zijn nog tal van andere punten te noemen die deze nevenfunctie leerzaam, interessant en uitdagend maken. Met een goed idee of vernieuwende business case blijkt de auditwereld aan jouw voeten te liggen – zelfs bij een organisatie van deze omvang! Wil jij daadwerkelijk iets bijdragen aan ons mooie vak, aan onze toekomst en aan bijvoorbeeld het verkleinen van de verwachtingskloof tussen de maatschappij en ons als accountants, dan is een nevenfunctie een absolute aanrader!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *