Ruud Vergoossen reikte de prijs uit

Zelfontwikkeling

Artikel

Mieke de Lepper-van de Gevel wint Nyenrode Essayprijs Accountancy 2016

Mieke de Lepper-van de Gevel heeft de Nyenrode Essayprijs Accountancy 2016 gewonnen met haar essay “Het digitale ziekenhuis anno 2016 heeft een CIO nodig”. Zij pleit er in haar essay voor dat alle ziekenhuizen een Chief Information Officer (CIO) aanstellen, een functionaris die eindverantwoordelijk is voor alle informatietechnologie. Juryvoorzitter Ruud Vergoossen reikte de essayprijs uit op 20 september, tijdens het Docentenseminar Accountancy op Nyenrode.

De zeven kandidaten schreven ieder een essay naar aanleiding van hun masterscriptie Accountancy. Zij waren hiertoe uitgenodigd omdat hun masterscriptie goed was beoordeeld en een maatschappelijk interessant en relevant onderwerp had.

Het juryrapport over het winnende essay: “Een goed geschreven kernachtig essay over een relevant thema dat op overtuigende wijze voor het voetlicht wordt gebracht. Het is op een hoog abstractieniveau geschreven en komt daardoor snel tot de kern van de zaak. Databeveiliging en beveiliging van persoonsgegevens zijn onderwerpen die van steeds groter belang worden, niet alleen in de medische sector maar ook daarbuiten. Dit essay voldoet aan alle kwalificaties die daaraan worden gesteld.”

De uitkomsten van het scriptieonderzoek van De Lepper-van de Gevel zijn tevens de basis geweest voor een artikel in Goed Bestuur & Toezicht, editie september 2016. Ook wordt gewerkt aan een Engelstalig artikel met als doel een publicatie in een internationaal tijdschrift.

De tweede prijs ging naar Alban Bastiaan, die in zijn essay de vraag beantwoordt welke factoren van invloed kunnen zijn op de beschikbaarheid van kwaliteit leverende accountants in de nabije toekomst.

De essays van de zeven genomineerden zijn opgenomen in de bundel Essayprijs 2016. Op basis van hun essay publiceerden alle genomineerden ook een opinie op het studentenplatform The Accountables.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *