Inge Winterswijk

Zelfontwikkeling

Artikel

Meer leren zien dan alleen het financiële aspect

Inge Winterswijk is derdejaars student Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit. Haar paper over Kunststoffen B.V. werd uitgeroepen tot het beste paper van de cursus Management & Organisatie in 2015. Ze vertelt over haar ervaringen bij het uitvoeren van deze opdracht: ”Ik wilde graag een paper schrijven waar de onderneming echt iets aan zou hebben.”

De opdracht was om een onderneming te analyseren met behulp van verschillende theorieën en modellen. Kunststoffen B.V. (niet de echte naam van het bedrijf) is een onderneming die ik zelf erg goed ken, en hierdoor was het voor mij leuk en interessant om bestudeerde theorieën en modellen toe te passen in de praktijk. De kunststoffenbranche is een grote branche, maar ondanks dat is er niet heel erg veel informatie beschikbaar. Om die reden heb ik verschillende gesprekken gevoerd met zowel de directeur van de onderneming als de medewerkers. Door deze gesprekken ging de branche en de onderneming voor mij nog meer leven en dit zorgde er mede voor dat ik graag een paper wilde schrijven waar de onderneming echt iets aan zou hebben.

Na de eerste gesprekken en analyses werd al snel duidelijk dat Kunststoffen B.V. een probleem had. Ze wilden namelijk innovatief en vooruitstrevend blijven, maar kampten tegelijkertijd ook met problemen van onderbezetting en vergrijzing op de werkvloer. Hierdoor luidde mijn hoofdvraag: Hoe kan Kunststoffen B.V. ervoor zorgen dat ze innovatief en vooruitstrevend blijft in het produceren en ontwerpen van producten in deze tijd van onderbezetting en vergrijzing op de werkvloer?

Door middel van verschillende deelvragen heb ik deze hoofdvraag beantwoord. Uiteindelijk telt mijn paper twaalf aanbevelingen die Kunststoffen B.V. kunnen helpen om innovatief en vooruitstrevend te blijven. Zo heb ik geschreven dat het verstandig is om te investeren in jong en goed geschoold personeel zodat er ruimte ontstaat voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technieken en dat een betere samenwerking tussen de verschillende afdelingen een goede invloed zou kunnen hebben op de sfeer, de productiviteit en de kwaliteit van nieuwe producten.

Door het schrijven van dit paper heb ik geleerd dat er naast het financiële aspect binnen een organisatie nog veel meer aspecten zijn waar rekening mee gehouden moet worden om een onderneming succesvol te laten zijn. Ik denk zeker dat de bewustwording van deze verschillende aspecten belangrijk is voor de accountancystudent omdat de toekomstig accountant op deze manier een onderneming beter begrijpt en hierdoor beter kan inspelen op de wensen van een klant.

Al met al vond ik het schrijven van dit paper een hele leuke en leerzame ervaring waar ik met een positieve blik op terugkijk. Ik ben ook erg trots dat ik de prijs voor het beste paper heb gewonnen. Via deze weg wil ik alle toekomstige studenten die een M&O paper gaan schrijven heel erg veel succes wensen!

Inge Winterswijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *