Nuray Yildiz

Maatschappij

Artikel

Maatschappelijke invulling naast de accountancy (deel 12)

Met trots vervolgen wij onze serie ‘Maatschappelijke invulling naast de accountancy”. In deze serie bieden wij een podium aan accountants voor hun nevenactiviteiten naast hun dagelijkse werkzaamheden. Deze keer geven wij het woord aan Nuray Yildiz. Nuray is Manager Audit Financial Services Organisations bij EY en vanaf januari 2022 bestuurslid bij de NBA Young Profs.

De NBA Young Profs vormen een platform van actieve young professionals, die graag een inhoudelijke bijdrage willen leveren aan en invloed willen uitoefenen op de toekomst van het accountantsberoep.

Een aantal thema’s zoals werkdruk, work-life-balance, innovatie en duurzaamheid spelen in de gehele sector een rol. Door het gesprek aan te gaan, informatie te verzamelen, daar een mening over te vormen en die uit te dragen wordt de stem van de jonge generatie accountants door de NBA Young Profs op alle fronten gehoord en vertegenwoordigd.

Er wordt naar ons geluisterd
Dit doen we onder meer door het gesprek aan te gaan met accountants (in opleiding), universiteiten, de kwartiermakers, het NBA bestuur, de AFM en andere stakeholders. Maar ook door te reageren op artikelen en consultaties, het schrijven van blogs en artikelen op verschillende platforms zoals Accountant.nl en Accountables, het brainstormen over en aanwezig zijn bij events, het optreden als adviesorgaan voor het NBA bestuur, en nog veel meer…  Wij merken dat er naar onze boodschap wordt geluisterd doordat onze standpunten worden meegenomen in de overwegingen voor het uiteindelijke besluit, dit is erg goed om te zien.

Het actief bijdragen aan ons beroep en het vertegenwoordigen van deze groep, in combinatie met de erkenning hiervan binnen de sector én het ondersteunen van mijn persoonlijke ontwikkeling, was voor mij de reden om naast mijn werk als accountant deze nevenfunctie te bekleden.

Over de kantoormuren heen
Het meest waardevolle dat ik heb geleerd in deze nevenfunctie is dat het accountantsberoep nog veel leuker is als je daarbij het gesprek aangaat met verschillende collega’s over de kantoormuren heen. Zo verruim je je blikveld, treed je uit je comfort zone, en leer je nieuwe mensen kennen. Ik zie het als een combinatie: een maatschappelijk (neven)functie die tevens bijdraagt aan je persoonlijke vaardigheden en ontwikkeling. Ook het opbouwen van een netwerk door middel van een nevenfunctie is erg belangrijk. Hierdoor kun je een grotere impact maken.

Ontwikkel jezelf en maak het beroep mooier
Er zijn nog tal van andere punten te noemen die deze nevenfunctie leerzaam, interessant en uitdagend maken. Er is in het beroep een grote behoefte aan jonge accountants die trots zijn op hun beroep en willen meedenken over de toekomst van het beroep. Ik zou daarmee ook de jonge accountants aanraden om een (maatschappelijke) nevenfunctie te vervullen. We hebben een heel mooi beroep en er is zoveel meer mogelijk om het beroep nog mooier te maken, en vooral om jezelf nog meer te kunnen ontwikkelen binnen ons beroep en je werkplezier te vergroten.

Voorbeelden zijn: lid worden van de NBA Community (voorheen Collective Development)  om een actieve bijdrage te leveren aan het beroep, bijwonen van evenementen, artikelen schrijven op Accountant.nl, The Accountables, Accountancy Vanmorgen, of door BusySeasonTalks bij te wonen.

Mocht dit nu nog een stapje te ver zijn, maar ben je wel benieuwd naar wat wij als Young Profs allemaal doen om het beroep nog mooier te maken en ons werkplezier te vergroten, volg ons dan op LinkedIn onder de groep “NBA Young Profs‘ of op de LinkedIn pagina van de afzonderlijke bestuursleden van de NBA Young Profs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *