Siebe Philips

Column

Leve de (elektrische) leaseauto?

Eén van de grootste voordelen aan het werken in de accountancy vind ik de diversiteit in werkzaamheden, het werken in steeds wisselende teams en de vele bezoeken aan klanten. Om deze klanten regelmatig te bezoeken, ontvangen de meeste starters bij hun indiensttreding een leaseauto.

De afgelopen jaren gaat bij steeds meer bedrijven de keuze van een leaseauto onder één voorwaarde, de auto moet elektrisch aangedreven zijn. Zoals bij alle veranderingen in de sector gaat dit gepaard met veel commentaar en tegenstribbeling. Het gebrek aan laadfaciliteiten en de beperkte range van de huidige betaalbare modellen zijn veel gehoorde argumenten.

Om mij heen zie ik verschillende collega’s wel overstappen op een elektrische leaseauto, de één vrijwillig, de ander iets minder vrijwillig. En naast de eerdergenoemde vragen hoor ik ook steeds meer positieve verhalen. Dat laden is het perfecte moment om een paar mailtjes te beantwoorden, om te genieten van een lekker bakje koffie of om deze column te schrijven. En als je rekening houdt met je range rijdt het eigenlijk best relaxed.

Echter, dit is makkelijk schrijven nu ik na het schrijven van deze column mijn laptop dichtklap, in mijn benzineauto stap en hoop dat de rijafstand van de elektrische opties tegen de tijd dat mijn leasecontract afloopt wat uitgebreider zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *