Fenna Boon

Zelfontwikkeling

Interview

Ik leerde erop te vertrouwen dat ik de stof begreep en kon overbrengen

Fenna Boon ontving op 16 november op Nyenrode haar diploma van de Post Master Custom Made Accountancy, als een van de eerste studenten die deze opleiding volgen. Fenna vertelde tijdens de diploma-uitreiking dat ze zich tijdens dit traject vooral op persoonlijk vlak sterk heeft ontwikkeld.

Waarom heb je gekozen voor het Post Master Custom Made-traject?
“Ik heb de Master Accountancy gedaan aan een andere universiteit. Vervolgens ging ik bij de Belastingdienst werken en vervolgde ik mijn studie bij Nyenrode. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten, ik ging vooral af op de goede reputatie die Nyenrode heeft.  Ik vond het op dat moment ook leuk om eens aan een andere universiteit te studeren, aangezien ik mijn bachelor en master al op dezelfde universiteit had behaald. Verder sloot het programma van Nyenrode goed aan op mijn leertraject bij de Belastingdienst.”

Op welke manier heb je je vooral ontwikkeld?
“Vooral op het gebied van mondelinge presentaties en het vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ik heb natuurlijk inhoudelijk ook veel opgestoken. De benadering bij mijn vorige universiteit was vooral wetenschappelijk, bij Nyenrode heb ik geleerd hoe je de theorie in de praktijk toepast. De theoretische kennis werd tot op een zeker niveau als bekend verondersteld, nu lag de focus meer op de werkzaamheden die de accountant uitvoert met betrekking tot die theoretische concepten. Door het geven van presentaties en het afleggen van mondelinge tentamens heb ik ook geleerd hoe ik die kennis mondeling kan overbrengen. Ik heb het gevoel dat ik dankzij die mondelinge tentamens nu ook een waardige gesprekspartner kan zijn, dat heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven.”

Hoe ging dat dan precies?
“Wanneer ik voorheen een presentatie moest geven, bereidde ik dat tot in de puntjes voor. Ik wist al bijna letterlijk wat ik gedurende de hele presentatie zou zeggen. Tijdens de studie op Nyenrode heb ik er op leren vertrouwen dat ik de stof begreep, en dat ik dat ook mondeling kan overbrengen. Met name het tentamen Advanced Auditing (oude stijl) was voor mij een eye-opener. Bij het mondeling tentamen Advanced Auditing heb je drie kwartier om een casus voor te bereiden en vervolgens te presenteren. Daar zou ik – als ik de keus had gehad – zelf veel meer tijd voor willen nemen. Het was heel goed om te merken dat het zo ook ging. Dat ik erop kon vertrouwen dat ik het begreep, en dat ook kon laten zien met zo’n korte voorbereiding.”

Ga je ook voor de RA-titel?
“Op dit moment kan dat nog niet, ik zit nog in een driejarig traject van de Belastingdienst, daarbij kom ik niet aan het voor de praktijkopleiding verplichte aantal controle-uren. Verder ben ik naast mijn werk bezig met een master Fiscaal recht aan weer een andere universiteit.  Wel druk, een fulltime studie naast mijn werk, maar te doen, vooral omdat ik de studie heel leuk vind.”

Was er een moment waarop je je realiseerde dat je gegroeid was?
“Het moment waarop ik realiseerde dat ik gegroeid ben kwam pas vlak voor de diploma-uitreiking. Ik keek toen terug op de afgelopen twee jaren en realiseerde me dat ik onder andere dankzij de twee studiejaren op Nyenrode ontzettend gegroeid ben en veel zelfvertrouwen gekregen heb.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *