Andrea Moser

Zelfontwikkeling

Interview

Iets moois neerzetten met enthousiaste medestudenten geeft mij energie

Andrea Moser is 21 jaar, werkt bij KMPG en is vierdejaars bachelorstudent Accountancy op Nyenrode. In juni werd ze voorzitter van de Vereniging van Accountancystudenten (VAS). Ze woont in Utrecht en houdt van skiën, tennis en koken. Wat drijft Andrea om zich in te zetten voor de VAS en wat zijn de plannen van de VAS voor dit collegejaar?

Hoe kwam je destijds terecht bij de VAS en hoe werd je voorzitter?
“Een collega van mij was oud-voorzitter van de VAS. Toen ik net begon met studeren en werken sprak hij me aan op een borrel, of de VAS iets voor mij was. Ik was geïnteresseerd omdat ik, ondanks het feit dat ik me door de deeltijdopleiding al meer een fulltime-werker vond, me toch nog een beetje student wilde voelen.

Ik ben toen eerst naar de Studieraad gegaan. Dit is de maandelijkse VAS-bijeenkomst waar alle accountancystudenten welkom zijn. Hier worden actualiteiten in de vereniging (klachten, activiteiten e.d.) besproken en er wordt ingegaan op veranderingen in de opleiding en in de accountancywereld zelf. Daarna heb ik allerlei verschillende dingen gedaan binnen de vereniging: klachten-coördinatie, activiteiten organiseren en ik zit ook in de redactieraad van The Accountables.

Het afgelopen jaar was ik aspirant-bestuurslid en hield ik me vooral bezig met de interne communicatie tussen Nyenrode en de studenten. Mike Broekhof stopte als voorzitter en toen kwam de vraag of ik interesse had in het voorzitterschap. Ik heb er eerst uitgebreid met Mike over gepraat en toen besloot ik om het te doen. Het leek mij een leuke uitdaging om mezelf verder te ontplooien.”

Welke activiteiten staan er dit jaar bij de VAS op het programma?
“We hebben een mooi lustrumfeest gehad ter ere van ons 45-jarig bestaan. Naast onze vaste activiteiten, zoals het zeilweekend, gaan we ook een citytrip maken naar Leuven. Daarnaast hadden we de eerstejaars tijdens hun Introductie beloofd dat we een borrel zouden geven op de locatie van de winnaar van onze quiz. Dat was Rotterdam, die borrel was vorige week. En er komen nog borrels op andere decentrale studielocaties.

Dit jaar gaan we ook educatieve activiteiten organiseren, dus niet alleen voor de gezelligheid maar ook om iets te leren. We hebben een goed contact met de NBA en de NBA Young Profs, we promoten ook bij onze leden hun bijeenkomsten, zoals de “In gesprek met…” sessies, die een College Tour achtige setting hebben. De huidige studenten zijn tenslotte de young profs van de toekomst.”

De VAS is ook betrokken bij de inhoud van de opleiding. Welke onderwerpen vinden jullie belangrijk?
“In de Studieraad bespreken we maandelijks alles wat met de opleiding te maken heeft. Op dit moment zijn de nieuwe CEA-eindtermen en de implementatie daarvan in het curriculum een hot topic. In het busy season komt de werkdruk waarschijnlijk weer op de agenda. Nieuw dit jaar is dat we ieder kwartaal een speciale Thema-Studieraad gaan organiseren, waar één onderwerp centraal staat en waar we ook mensen van buiten voor uitnodigen (partners van kantoren, NBA Young Profs, NBA , Nyenrode e.d.).

Daarnaast hebben wij een belangrijke rol binnen de Opleidingscommissie (OC), waar we aanwezig zijn met een afvaardiging van de VAS. In de OC worden alle aanpassingen die Nyenrode wil doen aan het curriculum besproken en geven we er kritiek op als dat nodig is.”

Waarom zou je accountancystudenten aanraden om actief te worden in de VAS?
“Het is leuk om met studenten uit verschillende jaren om te gaan, we hebben het over belangrijke dingen die te maken hebben met de opleiding en met de accountancy an sich en uiteraard zijn de activiteiten die we organiseren super leuk! Je krijgt in plaats van een werk/studie/privé-balans een werk/studie/VAS/privé-balans, maar je krijgt er allerlei moois voor terug.

Zelf krijg ik er veel energie van om samen te werken met zulke energieke, enthousiaste mensen die verder kijken dan hun eigen belang, plezier willen hebben en iets positiefs willen neerzetten voor hun medestudenten en voor de opleiding.”

Waar kunnen studenten jullie vinden?
“Kom vooral een keer naar de Studieraad op de eerste maandag van de maand, om 19.00 uur op Nyenrode. Van tevoren eten we samen om 18.30 uur. Je kunt je aanmelden via studieraad@vasonline.nl. Ook in de activiteitencommissie zijn nieuwe leden altijd welkom, hun e-mail adres is ac@vasonline.nl. En like ons op facebook, dan blijf je op de hoogte van de borrels en andere activiteiten!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *