Annemiek Schoneveld en Julia Vos

Vaktechniek

Artikel

Hoe overleef ik Financial Auditing?

Financial Auditing is het laatste vak uit de Post-Master Accountancy. Veel studenten ervaren problemen met dit vak. Daarom hebben wij vanuit de redactie Annemiek Schoneveld en Julia Vos gevraagd om een aantal tips op te schrijven voor jullie! De gouden tip om een voldoende te halen voor het vak Financial Auditing hebben ze niet, maar hier zijn wel een aantal tips die bijdragen aan het succesvol afronden van het vak.

De eerste tip

De eerste tip is super standaard, maar daardoor niet minder waar. Zorg altijd voor een goede lesvoorbereiding. Wekelijks wordt dit ook daadwerkelijk verlangt middels het maken van een voorbereidende opdracht. Steek tijd en energie in deze opdrachten. Op die manier kun je oefenen met de verschillende vraagstellingen en dit eigen maken.

De tweede tip

Probeer de relatie te leggen tussen de theorie (en de casussen) en de praktijk. Indien je koppeling steeds probeert te maken tussen de casussen en de praktijk (jouw klanten) vallen de puzzelstukjes gemakkelijker op zijn plek. Raadpleeg indien nodig ook collega’s zodat je samen kunt afstemmen hoe een bepaalde situatie controle technisch mogelijk aangepakt zou kunnen worden.

De derde tip

Zorg voor een interactieve bijdrage tijdens de colleges. De colleges op de vrijdag hebben een interactief karakter. Naast verschillende stellingen omtrent de theorie vanuit de NVCOS worden ook casusvragen behandelt tijdens de colleges. Draag interactief bij aan deze stellingen en vragen. Op die manier zullen veelal interessante en leerzame discussies ontstaan. Tevens geldt dat ook dit bij zal dragen aan het eigen maken van de vraagstellingen.

De vierde tip

Tijdens de colleges wordt er gevraagd om een korte presentatie te geven over een casus / stellinginname. Probeer niet een makkelijke casus te verzinnen, maar pak juist het eerste artikel wat je ziet in de krant. Hierdoor word je meer getriggerd om te verdiepen in een lastig onderwerp. Probeer buiten de presentatie om dit daarnaast sowieso telkens te doen als je de krant opent. Bedenk bij elk artikel wat je tegenkomt van welke mogelijke casus er sprake van zou kunnen zijn, gerelateerd aan Financial Auditing, en zoek er daarna pas de onderliggende literatuur bij om het verder voor jezelf uit te werken.

De vijfde tip: Opiniepaper

Hoe makkelijk het ook is, gebruik geen voorbeeld als je met je groepje het plan van aanpak bespreekt en schrijf de opiniepaper zelf (in plaats van alleen maar een onderdeel). Je wordt op deze manier gedwongen zelf vanuit een casus een analyse uit te voeren, iets wat je tijdens het tentamen ook moet doen. Werk het stramien uit dat je leert tijdens het college en discussieer veel met je teamgenoten. Door de paper echt gezamenlijk te schrijven, in plaats van ieder een onderdeel, heb je meer discussie en kan je meer uit het opiniepaper halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *