Nick Cabri

Zelfontwikkeling

Interview

De VAS verbreedt je blik én kan je helpen in studie en werk

We maken kennis met Nick Cabri, een van de nieuwe bestuursleden van de Vereniging van Accountancystudenten. Hij wil studenten zoveel mogelijk verbinden, aan de VAS en aan elkaar. En hij vindt dat studenten moeten weten dat de VAS echt invloed heeft.

Verkocht
Nick kwam in aanraking met de VAS via Rick Snijder, die vorig bestuursjaar penningmeester was. “Ik kende Rick nog uit mijn oorspronkelijke woonplaats Castricum. Hij vroeg me mee naar het zeilweekend en ik was meteen verkocht. Ik had al een tijdje voltijd gestudeerd en miste op Nyenrode het ‘echte studentenleven’ buiten studie en werk. Ik wilde er graag iets anders bij doen. En ik merkte al snel dat de VAS een hechte groep was. Door de VAS heb ik er een hele nieuwe vriendenkring bij gekregen.” Wat was het opmerkelijkste dat hij bij de VAS meemaakte? “Dat zijn de hilarische foto’s die ik overhield van het lustrumgala. Hieruit werd wel duidelijk dat studenten bij de VAS absoluut geen stoffige accountants zijn!”

Een bredere blik
Nick ging regelmatig naar de Studieraad, ging helpen bij de Intro, en was in de Activiteitencommissie druk met de organisatie van onder andere de citytrip naar Leuven. “Ik was er altijd bij, op iedere Studieraad en bij iedere activiteit. En zo werd ik uiteindelijk gevraagd voor het bestuur.” Zijn doel in het bestuur is vooral om de accountancystudenten te verbinden met elkaar en met de VAS: “Uit eigen ervaring weet ik dat actief lid zijn van de VAS je niet alleen verder kan helpen in je studie en werk, maar dat je er ook een bredere blik van krijgt.”

Discussies in de Studieraad
De VAS-leden hebben dezelfde dagelijkse praktijk, maar wel allemaal een andere achtergrond. Dat vindt hij een verrijking: “In de Studieraad discussiëren we over onderwerpen die met het vak te maken hebben, bijvoorbeeld over het beloningsbeleid van partners. Daar hebben studenten heel verschillende ideeën over en daardoor krijg je nieuwe inzichten.” Als bestuurslid blijft Nick actief voor de Studieraad en de Activiteitencommissie, en doet dat naast algemene bestuurswerkzaamheden.

Balans
Naast studie en werk hecht Nick veel waarde aan zijn vrienden, familie en muziek, hij speelt gitaar en gaat graag naar festivals en concerten. Dus met de balans studie-werk-privé zit het wel goed? “Die balans vinden lukt nu beter dan in het begin van de studie, maar de perfecte balans vinden lukt waarschijnlijk nooit. Ik heb wel een aantal heel duidelijke afspraken gemaakt met mezelf: 1 avond in de week ga ik iets leuks doen met vrienden of mijn vriendin, 1 avond in de week ga ik sporten, en in het weekend werk ik niet. Als er geen studie is blijft de laptop in het weekend dicht.”

Stapje terug
De VAS helpt ook bij het vinden van die balans, zegt Nick: “Door de gesprekken met medestudenten in de Studieraad en tijdens VAS activiteiten werd ik gedwongen om een stapje terug te doen en naar mezelf te kijken: klopt het wel hoe ik het aan het doen ben? Past deze taak wel bij een functie op mijn niveau? Hoe stel ik mijn grenzen? Bij de VAS kun je dat soort dingen goed met elkaar bespreken omdat je dezelfde studie volgt en dezelfde loopbaan hebt gekozen.”

Invloed
Wat hij heel belangrijk vindt om te benadrukken is dat de VAS echt een impact kan maken, zowel op de studie als op het werk. “De VAS staat klaar voor studenten die hulp nodig hebben of iets extra’s zoeken naast de studie. Door onze banden met Nyenrode en onze vertegenwoordiging in de Opleidingscommissie en de Stuurgroep Kwaliteitszorg, het overleg met de studiecoaches, hebben we echt invloed binnen de opleiding. Daarnaast kan de VAS een grote invloed hebben op de ontwikkeling van studenten, niet alleen in de studie, maar ook op het werk en op persoonlijk vlak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *