Jardi Jansma

Zelfontwikkeling

Interview

De toekomst zijn wij

Discussieavond VAS over de Toekomst van de Accountancy
Op 9 oktober organiseert de Vereniging van Accountancystudenten (VAS) een discussieavond over de toekomst van het accountantsberoep. VAS-bestuurslid Jardi Jansma vertelt waarom het belangrijk is dat jij als accountancystudent hieraan deelneemt.

Cultuur
“Aanleiding voor de discussieavond was de laatste Studieraad, het maandelijkse overleg van de VAS met studenten uit alle jaarlagen. Verschillende mensen zeiden daar te overwegen om iets anders te gaan doen. De cultuur binnen de accountantskantoren is hierbij vaak doorslaggevend. Mijn persoonlijke gevoel is dat het bij kantoren nog teveel over geld verdienen gaat, terwijl wij, als jongere generatie, vooral kwaliteit willen leveren.”

Problemen, oplossingen en vervolgstappen
“We nodigen alle accountancystudenten uit om 9 oktober naar de discussieavond te komen. We verdelen de avond in 3 sessies van een uur. In het eerste uur gaan we praten over de problemen die we in de praktijk tegenkomen. Het tweede uur gaan we proberen oplossingen te bedenken voor die problemen. We sluiten af met de vraag: hoe nu verder? Welke stappen gaan we nemen om tot die oplossingen te komen?”

Mooi vak
“Doel van de discussieavond is om het geluid van ons als accountancystudenten concreet te maken. We zien het als een opstapje naar een bredere discussie met de buitenwereld. Zelf vind ik de accountancy een mooi vak, maar ik vind wel dat er iets moet veranderen. Het is jammer dat er nog steeds zoveel negatieve verhalen over accountants naar buiten komen. Het is belangrijk dat wij, de accountancystudenten, ons laten horen. Wij zijn de toekomst.”

Ga voor meer informatie en aanmelding voor de Discussieavond naar de website van de VAS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *