Merel van der Kuip

Zelfontwikkeling

Interview

Ik vind het mooi dat je inspraak kunt hebben in je toekomst

Dit collegejaar is Merel van der Kuip lid geworden van het bestuur van de Vereniging van Accountancy Studenten (VAS). Merel is 21 jaar en bezig met het vierde jaar van de Bachelor. Wat waren haar beweegredenen om in het bestuur te gaan en welke activiteiten staan dit jaar bij de VAS op de agenda?

Wat houdt dat eigenlijk in, de functie van aspirant bestuurslid?

“Om de doorstroming goed te laten verlopen heeft de VAS ervoor gekozen om ieder jaar drie nieuwe bestuursleden klaar te stomen voor de drie ‘vaste’ bestuursfuncties (voorzitter, secretaris en penningmeester). Dit jaar heb ik wel al eigen taken, maar ik kan dus nog makkelijk wat vragen aan de meer ervaren bestuursleden.”

Waarom ben je in het bestuur gegaan?

“Ik werd ervoor gevraagd. Ik had al vaker de maandelijkse Studieraad bijgewoond, om daar met medestudenten te sparren over de opleiding. Ik vind het een mooi gegeven dat je inspraak kunt hebben in je toekomst, in wat je leert. Daarom word ik nu ook student-lid van de Opleidingscommissie, waar ik kan meepraten over de inhoud van het onderwijs. Die gesprekken en contacten zijn ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het gewoon heel leuk om gezellige dingen te doen met medestudenten. Juist voor deeltijdstudenten is die onderlinge verbondenheid belangrijk: je hebt wat aan elkaar.”

Wat wil de VAS dit jaar bereiken?

“Sinds dit jaar zijn we de officiële studievereniging van de Nyenrode accountantsopleiding. Voorheen richtten we ons op alle accountancystudenten in Nederland, nu alleen nog specifiek op die van Nyenrode. Daarom hebben we de banden met het management aangehaald en gaan we vaker met programmadirecteur Olof Bik en programmamanager Constant Rams om de tafel zitten. We willen de continuïteit van de vereniging waarborgen en het aantal actieve leden laten groeien. Een belangrijk doel is om meer studenten enthousiast te maken voor de activiteiten en voor de Studieraad.”

En welke gezellige activiteiten kunnen studenten verwachten?

“De Activiteitencommissie heeft vorig jaar grote stappen gezet. Ze organiseerden een aantal leuke evenementen die dit jaar zeker een vervolg krijgen, zoals het Bubble-voetbaltournooi, waar veel mensen op af kwamen, en de ski-reis. En binnenkort gaan we op City Trip naar Berlijn. Dit collegejaar vieren we ons 45-jarig bestaan met een groot lustrumfeest in het voorjaar. En op 21 december is er een kennismakingsborrel op Nyenrode waar alle eerstejaars studenten van harte welkom zijn!”

Zie voor meer informatie over de VAS: http://www.vasonline.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *