MENU
  

Laura van der Bij wint Essayprijs Accountancy 2017

Laura van der Bij heeft de Essayprijs Accountancy 2017 gewonnen voor haar essay ‘Waarom de eed niet genoeg is’.

Met de kennis die zij in het onderzoek voor haar masterscriptie heeft opgedaan, motiveert Laura in haar essay waarom de accountantseed alleen niet voldoende is om alle integriteitsproblemen in de accountancy op te lossen. Zij zet twee maatregelen uiteen die accountantskantoren kunnen invoeren om hun medewerkers tot meer integer gedrag aan te zetten. Aandacht voor sanctioneerbaarheid en het meer betrekken of behouden van ervaren medewerkers zijn hierin volgens haar goede eerste stappen.

De jury vindt dat Laura haar essay heeft geschreven in een goede persoonlijke stijl. Juryvoorzitter Ruud Vergoossen, die de prijs op 11 januari uitreikte: “Het essay opent sterk en nodigt uit tot verder lezen. De auteur heeft een duidelijke eigen mening over een relevant thema voor het accountantsberoep.”

De tweede prijs ging naar Peter Moerbeek voor zijn essay ‘Gemeenten, daag jullie accountant uit!’.

De vijf kandidaten voor de Essayprijs schreven ieder een essay naar aanleiding van hun masterscriptie Accountancy. Zij waren hiertoe uitgenodigd omdat hun masterscriptie goed was beoordeeld en een maatschappelijk interessant en relevant onderwerp had.

De essays van de vijf genomineerden zijn opgenomen in de bundel Essayprijs 2017. Op basis van hun essay publiceerden drie genomineerden ook een opinie op The Accountables. Dit is de laatste keer dat de Essayprijs in deze vorm is uitgereikt. Vanaf 2018 wordt deze geïntegreerd in de Brenda Westra Opinieprijs.

4+
Meer lezen Onderwerp insturen Aanmelden nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw email zal niet zichtbaar op de site zijn.