MENU
Margreeth-Kloppenburg-en-Govert-van-Koningsveld
  

Introducing The Accountables

Margreeth Kloppenburg* en Govert van Koningsveld** kregen vanuit Nyenrode de opdracht om een vorm te zoeken om de accountancystudenten een stem te geven. Met trots presenteren zij: The Accountables.

Beste studenten,

Het platform The Accountables dat je nu voor je ziet is de optelsom van ideeën die wij de afgelopen maanden verzamelden. Bij studenten natuurlijk, maar ook bij faculty, docenten, young profs en VAS. Centrale vraag waarmee we op pad gingen: hoe betrekken we jullie, de accountancystudenten, bij het debat rond de veranderingen binnen de sector? Hoe krijgen we het voor elkaar om jullie stem meer te laten horen bij beslissingen die van invloed gaan zijn op jullie opleiding en werk als accountant?

De meest directe manier – zo werd gaandeweg steeds duidelijker – is om een plaats in te richten waar die meningen bij elkaar komen. Een platform waar jullie – en dan hebben we het over minstens 2.500 studenten –  je mening laten horen. Daarvoor is deze site, The Accountables, in het leven geroepen. Alles wat je nu ziet hebben wij samen met de redactieraad, accountables van het eerste uur gerealiseerd. Maar nu is het tijd dat jullie gaan aanhaken!

Want zo’n platform faciliteren, zoals Nyenrode vanaf nu doet, is weliswaar een belangrijke eerste voorwaarde, maar om dit initiatief te laten vliegen, is jullie betrokkenheid nodig.

Bijdragen zijn dan ook zeer welkom en dus zelfs noodzakelijk om dit platform te laten slagen. Dat kan in allerlei gradaties. Zo kun je iedere week stemmen op een poll (en zelf ook stellingen voor een poll insturen). Of je schrijft een lekker leesbare opinie of een fijn doordacht artikel. Of gewoon een reactie op een stuk dat een medestudent plaatst. Of je draagt bij door je ervaringen te delen voor het feuilleton dat we vanaf vandaag gaan publiceren. Het kan vrijwel allemaal – en wat niet kan staat in het redactiestatuut.

Via dit platform kun je nu op ieder willekeurig moment – met je phone of je tablet – in contact zijn met medestudenten, of die nu vergelijkbare ideeën hebben als jij of er juist hele andere opvattingen op na houden. Wij hopen dat er daardoor een scherper geluid komt uit jullie gelederen. En als dat goed gebeurt, en daar hebben wij alle vertrouwen in, zullen de discussies op deze site van invloed gaan zijn op het lopende debat.

Als je het lastig vindt om je ideeën goed op papier te krijgen , bieden we hulp. Kijk allereerst even naar de redactierichtlijnen, daarin staan handige tips en trucs. Vervolgens kunnen de redacteuren met je meekijken. Of zij nemen een interview (in persoon of telefonisch) met je af en verwerken de uitkomsten in een artikel waardoor jouw bijdrage jou geen schrijftijd kost. Ook organiseren wij  workshops Opinie Schrijven om je op gang te helpen en bewaken wij de lijn in het feuilleton dat we op basis van jullie ervaringen schrijven. En sowieso blijven wij beiden nog een aantal maanden beschikbaar om bij te springen wanneer dat gewenst is.

Er wordt veel van de komende generatie studenten verwacht. Vertrouwen herstellen in de kwaliteit van de accountant, een rechte rug, innoveren, ICT-ontwikkelingen integreren in je werk en je entree maken in de arbeidsmarkt waarbij de belangrijkste constante is dat alles rap verandert. Zorg dan ook dat je elkaar hier vindt, deel je ideeën, claim je plek in het debat en draag proactief (en misschien ook provocatief) bij aan jouw toekomst in de accountancy.

Gandhi zei: Be the change that you wish to see in the world.
Misschien mogen wij, voor nu, – in alle bescheidenheid natuurlijk – daar even aan toevoegen: Be an Accountable.

Je bent zeer welkom.
Govert van Koningsveld & Margreeth Kloppenburg

*(adviseur, auteur, spreker over professionalisering)
**(consultant op gebied van risicomanagement en bij Nyenrode freelance docent)

14+

Gebruikers die dit bericht leuk vinden:

 • Rick
 • Nathan Eekhout
Meer lezen Onderwerp insturen Aanmelden nieuwsbrief
6 reacties in “Introducing The Accountables
 1. Janssen schreef:

  Mooi initiatief

  2+
 2. Sander Etman schreef:

  Goed initiatief inderdaad. Ben benieuwd naar de nabije toekomst van dit platform! 🙂

  2+
 3. Christiaans schreef:

  Klinkt goed, ben benieuwd of hier daadwerkelijk mooie, inspirerende en leerzame debatten uit gaan komen!

  2+
 4. Andrea schreef:

  Het is een hele mooie website geworden! Laten we er met z’n allen nog wat mooiers van maken!

  2+
 5. Maurits schreef:

  Heel mooi initiatief

  1+
 6. Sjoerd Kurstjens schreef:

  Mooi initiatief (en niet onbelangrijk: heldere vormgeving). Hopelijk maken we (studenten) er inderdaad een debatrijke omgeving van!

  1+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw email zal niet zichtbaar op de site zijn.