MENU
  

Feest: 50ste SKZ-vergadering!

Op een zonovergoten vrijdag zitten de Klachtencommissie van de Vereniging van Accountancy Studenten (VAS) en de studiecoaches van de accountantsopleiding zoals ieder kwartaal weer bij elkaar voor de Stuurgroep KwaliteitsZorg (SKZ) – vergadering. Dit keer in stijl: buiten aan een vergadertafel achter de Executive Rooms op Nyenrode, omdat het zonde is om binnen te zitten met het mooie weer. Maar het allerbelangrijkste dit keer: taart bij de bijeenkomst om de 50ste bijeenkomst van de SKZ te vieren! Na te hebben genoten van een stukje appeltaart, is het tijd om tot de orde van de dag te komen: de SKZ.

Al 12,5 jaar lang komen Nyenrode en de VAS bij elkaar om de kwaliteit van de accountantsopleiding te bespreken en te verbeteren. Belangrijkste agendapunt zijn de klachten van studenten die de Klachtencoördinator van de VAS en de studiecoaches hebben ontvangen. Er wordt besproken hoe deze opgelost kunnen worden of hoe deze reeds zijn opgepakt.

Daarnaast bespreken we algemene veranderingen in de opleiding zoals nieuwe vakken/modules, nakijktijd van de tentamens, communicatie door Nyenrode met de studenten,  slechte of opvallende evaluaties en dergelijke. Zo heeft deze samenwerking al voor grote verbeteringen in de studie gezorgd, zoals :

– Korte doorlooptijd voor het nakijken van tentamens
– Meedenken in het wegwerken van het ‘scriptiestuwmeer’
– Het zoveel mogelijk bij elkaar houden van eerstejaars groepen tijdens de bachelor
– Inzet voor digitalisering (oa. digitale tentaminering en blended learning)
– Verlengen van de facturatietermijn voor studenten

De VAS wil ervoor zorgen dat de stem van de student wordt gehoord en dat Nyenrode hier wat mee gaat doen. Er zullen altijd verbeteringen blijven die doorgevoerd kunnen worden in de studie en daarvoor zullen er nog genoeg vergaderingen plaatsvinden.

Heb jij zelf een klacht/opmerking over een bepaald vak dat je nu volgt, een tentamen dat je hebt gehad, een docent die niet aan de eisen voldoet of andere zaken omtrent Nyenrode en je studie? Laat het ons weten!  Vul op www.vasonline.nl het klachtenformulier in, stuur direct een mail naar de klachtencoördinator (andrea@vasonline.nl) of naar de studiecoaches (Bachelor: i.vliet@nyenrode.nl ; (Post) Master: l.coolen@nyenrode.nl).

Op naar de 100ste vergadering!

Andrea Moser & Floris Hertroijs
Studentleden SKZ

11+

Gebruikers die dit bericht leuk vinden:

  • Renske Siskens
Meer lezen Onderwerp insturen Aanmelden nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw email zal niet zichtbaar op de site zijn.