MENU
Alban Bastiaan
  

Een genuanceerdere blik

Je geniet van je tweede afhaalmaaltijd van de week op kantoor en je wilt even ontsnappen. Naar een oase, een site gevuld met de input van je medestudenten die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Die ieder ook te weinig uren in de dag hebben om werk, studie en privé op een juiste wijze te verdelen. Hier bekijk je wat er leeft in de accountancy. Die site is ‘The Accountables’.

‘The Accountables’ is veelal het werk van werkstudenten. Mensen die de praktijk minimaal vier dagen per week meemaken. Die de ins- en outs van de dagelijkse gang van zaken binnen accountancyland kunnen aansnijden. Met een stevige nuancering die – vind ik – momenteel op de afdelingen van kantoren én in het algemene debat regelmatig ontbreekt. Dat zie ik als de potentiële waarde van ‘The Accountables’.

Als je af en toe even ontsnapt naar ‘The Accountables’ kun je je begrip vergroten en je meningen verstevigen. Mogelijk ga je net anders tegen die éne manager aankijken, of verandert de mentaliteit waarmee je werkt. Gedachteflarden en onenigheden die eerst bleven hangen in je hoofd kun je nu kwijt op die site. En misschien inspireert ‘The Accountables’ jou tot het uitspreken van je engagement, het weergeven van een andere insteek of een reactie op wat iemand anders heeft gezegd.

Want of je de accountancy nu ziet als een springplank naar het bedrijfsleven of als jouw toekomst: de kans is groot dat je de komende jaren onderdeel gaat uitmaken van deze beroepsgroep. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er speelt onder de accountants. Dat beïnvloedt jouw visie op het dagelijkse doen en laten van de afdeling waar je werkt. En als je die visie deelt, dan nuanceer en verrijk je de blik van anderen op jouw wereld: de accountancy.

Alban Bastiaan,
masterstudent accountancy Nyenrode en lid van de Redactieraad van The Accountables

27+

Gebruikers die dit bericht leuk vinden:

 • Nathan Eekhout
Meer lezen Onderwerp insturen Aanmelden nieuwsbrief
2 reacties in “Een genuanceerdere blik
 1. Sjoerd Kurstjens schreef:

  Dank je Alban – goed stuk.
  Waar is het algemene debat trouwens volgens jou – in de krant, op kantoor, onder vrienden, – of wellicht hier in de toekomst?

  0
  • Alban Bastiaan schreef:

   Sjoerd, bedankt voor je bericht. Het algemeen debat vindt in mijn beleving plaats in kranten, op conferenties, op meerdere (accountancy)sites en op hogere niveaus binnen accountantskantoren. Oprechte inzichten/meningen over veranderingen en trends op macro niveau, en de issues die kunnen spelen op afdelingsniveau, worden nu in de auditkamers bij de cliënt achter gebarricadeerde deuren besproken.
   Deze geluiden over de operationele effecten van vaktechnische trends, inrichting van de audit, HRM beleid, beleid omtrent financiële vergoedingen (etc) vinden door deze gesloten deuren in beperkte mate hun weg naar een breder platform en blijven onbesproken en derhalve ook onbehandeld.
   Het zou mooi zijn als deze site een steentje kan bijdragen om in de toekomst meer van deze momenteel krampachtig stilgehouden geluiden bespreekbaar te maken. Mogelijk ook zogeheten “elephants in the room” kunnen benoemen. En zo met een verzameling van o.a. polls, opinies, artikelen, discussie etc., belangrijke onderwerpen onderdeel uit te laten maken van de algemene discussie.

   0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw email zal niet zichtbaar op de site zijn.