MENU

Persoonlijkheid als input voor kwaliteitsbewaking

Uit de gedragspsychologie blijkt dat verschillende persoonlijkheden in meer of mindere mate gevoelig zijn voor beloningsprikkels. De ene accountant zou dus gevoeliger zijn dan de andere voor de beloningsprikkels die gerelateerd zijn aan het verdienmodel van accountants. Mattijs Dellemijn stelt voor om gebruik te maken van deze kennis en dit in te passen in het stelsel van kwaliteitsbeheersing en –bewaking van de accountantskantoren. Deze opinie is gebaseerd op het essay waarmee Mattijs Dellemijn MSc deelneemt aan de Nyenrode Essayprijs Accountancy 2016.

(Is there) Life after Audit – Timo Masereeuw

Een nieuwe serie interviews met oud-studenten die de accountancy hebben verlaten. Hoe kijken ze terug en wat nemen ze mee? Timo Masereeuw besloot na zijn Master Accountancy niet verder te gaan met de post Master RA opleiding maar over te stappen naar consultancy. In april start hij met de Executive MBA op Nyenrode.

Mieke de Lepper-van de Gevel wint Nyenrode Essayprijs Accountancy 2016

Mieke de Lepper-van de Gevel heeft de Nyenrode Essayprijs Accountancy 2016 gewonnen met haar essay “Het digitale ziekenhuis anno 2016 heeft een CIO nodig”. Juryvoorzitter Ruud Vergoossen reikte de essayprijs uit op 20 september, tijdens het Docentenseminar Accountancy op Nyenrode. Citaat uit het juryrapport: “Een goed geschreven kernachtig essay over een relevant thema dat op overtuigende wijze voor het voetlicht wordt gebracht.” De tweede prijs ging naar Alban Bastiaan.

(Is there) Life after Audit – Boris Guntenaar

Veel mensen overwegen het, Boris Guntenaar deed het. Na zijn avontuur in de accountancy begon Boris zijn eigen bedrijf FlexInHouse – een online platform voor finance professionals. Wat bracht hem ertoe om uit de accountancy te gaan en welke lessen nam hij mee? "Dit wil ik graag meegeven aan studenten die nu in de audit werken: zoek een goede coach op je werk."
Alban Bastiaan

(Is there) Life after Audit – Alban Bastiaan

Alban Bastiaan is alumnus van de Nyenrode Post Master accountantsopleiding. Hij heeft zijn baan in de accountancy opgezegd en is nu student Wiskunde & Informatica én docent Auditing Theory. In aflevering 2 van de serie '(Is there) Life After Audit' vertelt hij over zijn ervaringen en toekomstplannen: “Ik heb belangrijke werkervaring opgedaan, een stevige opleiding afgerond en ik kan mijzelf echt geheel opnieuw (in iets meer rust) afvragen ‘wat wil ik nu en waar wil ik heen’.”

Is de beroepseed de laatste joker voor accountants?

Wat moet accountancystudent Mourad Kasrioui nou vinden van de beroepseed? “Ik voel dat ik als accountant in de basis vertrouwen moet wekken. Alleen… hebben wij accountants zo erg de schijn tegen dat we het moeten roepen, want anders wordt het niet geloofd.” Toch denkt hij dat de eed wel waarde toe kan voegen aan het beroep.

Meet the CFO – Inno Huizing: “Kom uit dat hok!”

Inno Huizing is CFO bij YoungCapital, marktleider in recruitment van studenten, starters en jonge professionals. Hoewel hij eigenlijk F16-piloot wilde worden, volgde ook Inno Huizing ooit de accountantsopleiding. Hoe ervaart hij accountants vanaf de andere kant van de tafel en welke adviezen heeft hij voor ze? "Jullie zouden de discussie aan moeten durven gaan met de AFM.”