MENU

De overheid als jouw opdrachtgever?

Esther de Graaf vraagt zich af of de huidige cultuur werkelijk de oorzaak is van de problemen die zijn geconstateerd in het accountantsberoep. Ligt de oorzaak niet aan het feit dat je als accountant economisch afhankelijk bent van je klant? Waarom dan niet de aard van de relatie met de klant wijzigen door het accountantsberoep onder te brengen bij een overheidsorgaan? Deze opinie is gebaseerd op het essay waarmee Esther deelneemt aan de Essayprijs 2015.

Kevin Verdonschot wint Essayprijs 2015

Kevin Verdonschot heeft de Nyenrode Essayprijs Accountancy 2015 gewonnen met zijn essay "Sectorspecialisatie: dé weg naar vertrouwensherstel". Juryvoorzitter Ruud Vergoossen prees Kevin voor zijn duidelijke stellingname die hij direct aan het begin van zijn essay helder uiteenzet.

Het meisje & de accountancy – Give her time

Maandagochtend, 8:15. Denise komt binnen op de 2e verdieping van de cliënt. Bijzonder strak gekleed in mantelpak. Redelijk hoge hakken, haren semi-formeel opgestoken, ze lijkt wel een model voor ‘the corporate world’. Ze loopt met me mee als ik haar introduceer bij de kleinschalige administratie.

Niet omdat ik vrouw ben, heren

"In jou zit wel degelijk partner potential." Als Andrea Moser zo'n compliment krijgt is ze trots, maar als ze wat langer nadenkt over de bijbehorende argumenten, gaat er toch iets knagen. Het lijkt wel alsof jonge ambitieuze vrouwen alleen de mogelijkheid hebben om het ver te schoppen omdat er nou eenmaal een gelijke verdeling moet zijn.