MENU

Helden in de accountancy?

Het begrip 'held' bestaat al duizenden jaren. De definitie van het woord ‘held’ kent vele omschrijvingen. Maar nu komt uiteraard de vraag: wie is ‘onze’ held? Wie is de halfgod in de accountancy?

poll 4

Accountables poll week 24 “Hoe ervaar je de bedrijfscultuur binnen jouw kantoor?” Een prestatiecultuur, de resultaten van een opdracht tellen meer mee dan de weg ernaartoe. 31% (27 stemmen) 31% Een formele cultuur, ik durf niet zomaar kritiek te geven

Pincoffs in de IJzeren Eeuw

Bekijk de documentaire 'Het Geheim van Rotterdam' over Lodewijk Pincoffs, buitenstaander, aanjager van de ontwikkeling van de Rotterdamse haven, maar ook oplichter (en daarmee de aanleiding voor het ontstaan van de accountancy in Nederland). Zie je parallellen met huidige ontwikkelingen?

Workshop wordt webcast

De workshop Opinie Schrijven voor accountancystudenten, aangekondigd voor 21 mei, wordt vervangen door een webcast. Zo kunnen meer studenten deelnemen en is deelname mogelijk op het moment dat het jou uitkomt.
Mike Broekhof

Waar staat de controlerend accountant over 10 jaar?

VAS-voorzitter Mike Broekhof over de voor- en nadelen van standaardisatie en uitbesteding. "Naar mijn mening wordt je professioneel-kritische houding niet geprikkeld wanneer je een checklist aan het afwerken bent."

Op zoek naar capaciteit

"Met een klik op de knop transformeert de accountant zijn bureau in een Auping waarop hij na een werkdag van 16 uur volledig uitgeput in slaap valt." Ruben van Kooten Niekerk over de tekorten op cruciale functielagen binnen het accountantskantoor.