MENU

Poll 7

Accountables Poll week 21 (6e poll) “Wat is de wervingspremie voor het aanbrengen van een controleleider op jouw kantoor?” 1500,- tot 3000,- 27% (46 stemmen) 27% 5000,- of meer 26% (44 stemmen) 26% 3000,- tot 5000,- 25% (43 stemmen) 25%

Opinie schrijven? Geen diplomatie bedrijven

Schrijf wat je vindt (naast dat je zegt wat je ziet :-)! Een goed geschreven opinie start meteen met het onderwerp, is concreet geschreven met behulp van herkenbare voorbeelden en kiest duidelijk positie. Verzachtende termen en omwegen, die horen er

Hier kan jouw artikel staan!

Schrijven kan erg leuk zijn. In plaats van dat je je blijft ergeren aan de manier waarop dingen gaan of georganiseerd zijn, kun je je eigen ideeën verwoorden op papier. The Accountables geeft je de kans jouw visie op de

Het meisje & de accountancy. Aflevering 1: Vogeltrek.

Ah! Een nieuw auditseizoen is weer in aantocht. Ik rek me nog eens flink uit achter mijn veilige homebase, de computer… Het lijken wel zwermen. De migratie van jonge VWO’ers in volle gang. Slechtzittend pak, onwennig op te hoge hakken.

poll 6

Accountables Poll week 22 (7e poll “Van welk ‘bedrijf’ zou jij later de jaarrekening willen tekenen?” Mijn huidige klanten zijn het allerleukst 33% (48 stemmen) 33% Apple 32% (47 stemmen) 32% Shell 22% (32 stemmen) 22% FIFA 14% (20 stemmen)

Olof Bik over The Accountables

Olof Bik, programmadirecteur Nyenrode accountantsopleidingen: “Ik zou het fantastisch vinden als studenten dat vlammetje opstoken.”
Margreeth-Kloppenburg-en-Govert-van-Koningsveld

Introducing The Accountables

Margreeth Kloppenburg en Govert van Koningsveld kregen vanuit Nyenrode de opdracht om de accountancystudenten een stem te geven. Met trots presenteren zij: The Accountables.

Poll 5

Accountables 04062015 “Ik vind dat accountants” in de media wel wat positiever over zichzelf mogen praten 41% (33 stemmen) 41% eerst maar eens aan de slag moeten met de actiepunten uit het rapport toekomst accountantsberoep 34% (27 stemmen) 34% zich
Alban Bastiaan

Een genuanceerdere blik

Je geniet van je tweede afhaalmaaltijd van de week op kantoor en je wilt even ontsnappen. Naar een oase, een site gevuld met de input van je medestudenten die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Dank voor jullie reacties!

‘The Accountables’ is nu twee weken in de lucht en we hebben al veel positieve reacties ontvangen. Hartelijk dank voor jullie aanmoedigingen en suggesties. We maken daar graag gebruik van en gaan met jullie ideeën aan de slag.

Waarom wil je accountant worden?

Durf je op verjaardagen nog wel te vertellen over je opleiding en werk als accountant? Arthur van Bemmel, voorzitter NBA Young Profs, hoopt als antwoord op deze vraag een volmondig JA te horen.
Esther van Wijk

De accountant als mens

Esther van Wijk schreef haar scriptie over de invloed van extraversie op de relatie tussen de beloningsstructuur en het conservatisme van de accountant. “Wij moeten als toekomstige beroepsgroep niet onderschatten hoe zaken als beloning onbewust effect kunnen hebben op onze werkzaamheden.”